Orbaden Spa & Resort

Till Orbaden Spa & Resort åker man för att lyxa till det för både kropp och själ och kanske unna sig en romantisk weekend. Det ligger vackert beläget ovanför Hälsinglands riviera – den kilometerlånga sandstranden utmed Ljusnan. På Orbaden Spa & Resort blir man bortskämd.

Orbaden Spa & Resort är det själva spabadet med den vackra utsikten över älven Ljusnan som är pricken över i:et. Restaurangen håller riktigt hög klass och maten skapas av lokala produkter, därav lite högre priser. Vi är här på bröllop och sällskapet bor antingen i mindre gula hus som ligger utspridda på området eller i det röda annexet som har lite mer hotellkänsla. Det finns även några riktigt lyxiga sviter som inretts av bl.a. Peter Stormare och Victoria Silvstedt.

Ombonat och med hälsingekänsla

Vårt rum är komfortabelt och smakfullt inrett. Sängen är formidabel, allt är nytt och fräscht, inredningen grundar sig i hälsingeskogarna. Det enda vi kan klaga på är att dricksglasen på rummet är i plast! Det är inte första gången heller på senare år. Är det en ny trend månne? Man vill ju kunna dricka sitt medsmugglade vin i riktiga glas…

Nytt och fräscht överallt

Orbaden Spa & Resort är en rätt stor anläggning så här finns gott om plats och många vrår att hänga i. Längs med restaurangen finns en lång veranda med utsikt ner mot dalgången.

Spatiösa ytor i annexet

Det är som sagt i mångt och mycket spaanläggningen man åker hit för. Innomhus finns en stor pool, en liten pool, en ångbastu och en större bastu med utsikt. Vatten, frukt och relaxstolar står till förfogande och man kan köpa öl och snacks etc. i receptionen.

Har man bokat ett boendepaket inklusive spa finns badrock och tofflor på rummet. Man kan med fördel byta om på rummet, toffla över gården och in på spat. Alternativt byter man om i omklädningsrummen som har skåp med kodlås. Tofflor finns där man tar av sig skorna och badrock fås i spareceptionen.

Varma innomhusbassänger och relax

Hjärtat i anläggningen är ändå den varma infinitypoolen där man kan ligga och vila ögonen över Orsjön/Ljusnan i timmar. Ett långt stenkast rakt ner ligger Orbaden som brukar kallas Hälsinglands riviera, en lång sandstrand utmed Ljusnans strand som är ett populärt besöksmål varma sommardagar.

Nadja och Henrik myser i Infinitypoolen - en förlängning av Ljusnan

Den varma bubbelpoolen utomhus har även den utsikt över vattnet.

Varm bubbelpool utomhus

Älvarnas breda dalgångar skapar tillsammans med ljuset de blånande bergen. Till vänster i bild skymtar Åsberget, med bilväg ända upp till toppen och ett utsiktstorn. Där finns även Äventyrsparken Orbaden Zip & Climb med trädtoppsklättring och vajeråkning hela vägen nerför berget för de modiga

En sån där gång man inte vill åka hem

Vårt trevliga rum i annexet.

På Orbaden Spa & Resort blir man väl omhändertagen. Det är bra service, goda smaker och en lustfylld nära-naturen-känsla. Smakar det så kostar det naturligtvis en slant, men vi tycker att det är värt det.

Please follow and like us:
error
fb-share-icon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.