S:t Petersburg, Ryssland – Akyan Hotel

Vi åker till S:t Petersburg, Ryssland i mellandagarna 2019 och bor på Akyan Hotel. Byggnaden som hotellet ligger i heter Badaevhuset, men kallas the House of the Angel, p.g.a. den reliefskulptur av en ängel som kröner husets hörn i  gatukorsningen Vosstania och Zhukovskogo. Badaevhuset är ett av S:t Petersburgs allra finaste exempel på byggnader i Art Nouveau-stil.

Akyan Hotel

Antal stjärnor: 4

Frukost: bra frukost

Pool: nej

Balkong: nej

AC: ja, fast vi använde den inte

Övrigt: hårtork, wifi,  safetybox, minibar, tofflor, mkt tyst rum, låg lite off –  ca 30 minuters promenad från sevärdheterna

Prisvärt: ja, hotellet ingick i paketresan, men kostar runt 950 kr per natt.

Betyg: 4 av 5

Akyan Hotel är ett verkligt höjdarhotell så när som på att det ligger lite väl långt från alla sevärdheter. Vi älskar ju att upptäcka en ny stad till fots. Nu är det vinter och fötterna, ja, de slinter! Trottoarerna och gatorna är inte särskilt välplogade, fulla med is och snö och det är riktigt jobbigt att slira omkring och med jämna mellanrum halka till och få hjärtat i halsgropen. Mången gång tror man att nu ska lårbenshalsen äntligen få sitt. Benbrott alltså.

Det tar runt 30 minuter att gå till allt av intresse, så kanske att man bör åka tunnelbana, åtminstone på vintern, istället för att få fötter som bränner som eld framåt kvällningen av allt promenerande. Men tro för all del inte att hotellet inte ligger centralt, för det gör det. Det finns massor av restauranger och pubar i krokarna. Det är bara det att S:t Petersburg är en så enormt stor stad. Mycket större än man först kan tro.

Dags att göra stan!

Akyan Hotel är stort, har sju våningar och långa korridorer med stilig interiör, kristallkronor och stuckatur. Det känns ståtligt och pampigt på ett ryskt vis. Personalen är trevlig, korrekt och hjälpsam. Vi ett par tillfällen slutar våra kortnycklar att fungera (kan de börja producera kortnycklar som inte avmagnetiseras av mobiltelefonen, tack!), och då har killarna i receptionen lite problem med att programmera rätt, men det löser sig till slut.

Julig hotellfoajé

Vårt standardrum är mysigt och ombonat med jordiga färger och fräsch heltäckningsmatta. Vi välkomnas med en liten flaska bubbel, vilket alltid uppskattas! En varsin flaska vatten ingår per dag. Också väldigt trevligt initiativ! I badrummet finns allt man kan önska och det finns en enorm garderob som sväljer det mesta man vill stoppa undan.

Trevlig rum med högt i tak

Frukostrummet är stort, men något sterilt i helvitt och har moderna bord och stolar som inte riktigt passar med hotellets stil i övrigt. Frukostutbudet är stort, men fokuserar mestadels på icke-skandinaver (men, så konstigt…) med sina  söta bullar och kakor i överflöd. Fast det finns faktiskt gröt! Men vem vill äta gröt när man är utomlands?! Pluspoäng för färskpressad juice, god yoghurt, ägg i olika varianter och frukt. Minuspoäng för smaklöst bröd och illaluktande fisk. Hur kan man äta fisk till frukost? Ja, om det inte är fiskrom förstås. Ett glas bubbel kunde man få, men alltså VAR var kaviaaaren?

Vitt och fräscht om än lite sterilt

Trots avsaknad av kaviar och det långa avståndet till stadens sevärdheter, rekommenderas Akyan Hotel verkligen. Man känner sig uppskattad som gäst, rummet har allt och lite till. Mysfaktorn är hög och man får den skönhetssömn en myllrande stad som S:t Petersburg faktiskt kräver. Stället är knäpptyst trots att rummet ligger ut mot gatan.

Please follow and like us:
error0

2 Replies to “S:t Petersburg, Ryssland – Akyan Hotel”

  1. Åh vad spännande, jag har alltid velat åka till Ryssland, så jag väntar med spänning på mer läsning från din resa 🙂

    1. Det kommer fler inlägg inom kort! Känns som att det finns mycket att se i Ryssland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.