Att skriva eller inte skriva – när inspirationen försvinner, men statistiken vinner

Alltså detta hemmasittande har inte direkt bidragit till något kreativt skrivande från min sida. First Morning har ju aldrig varit en resesida som publicerat enligt en genomtänkt plan. Mer när andan faller på. Under 2021 har den där berömda andan helt enkelt tappats. Hittelön till den som finner den!

”När fan blir gammal blir han religiös”, heter det ju så fint. När Madeleine fyller 50 – ja, då blir hon trött. Så trött att hon inte skriver ett endaste inlägg i december 2021. Trots att det ligger uppåt en tio utkast i adminpanelen. För brist på resor – visserligen, mestadels, inrikes – har det inte varit. Vi kan börja från början.

Januari och februari - vintriga promenader i en öde huvudstad

Efter både en jul och nyår på tu man hand restriktionsvintern 2020, stannar vi hemma hela januari och februari och promenerar runt i ett folktomt Stockholm i ett rätt så härligt vinterväder. 

Norr Mälarstrand i vinterskrud

Mars - kulturens revival

Vi besöker Fotografiska Museet där vi precis hinner se Mattias Klums utställning ”Vår tid på jorden”. Får vårt lystmäte efter exotiska djur och natur stillat för en stund.

Mattias Klum på Fotografiska - that's me in the corner!

Vi åker till Lidingö och Millesgården. Denna fantastiska och fantasifulla plats vi gärna besöker igen.

Läs mer: Millesgården art museum and sculpture park

Högtflygande planer på Lidingö

April - letar påskägg i Nyköping och vintern rasar ut

 Vi möter solen, våren och firar påsk pittoreska pärlan Nyköping.

Läs mer: Promenad längs Nyköpingsån

Madde "ACAB" i Nyköping

En kort dagstur till ett regnigt och blåsigt Västerås och eftermiddagsbubbel på Global Living går inte av för hackor.

Jaha, nu tog bubblet slut också...

Våren kommer på riktigt och körsbärsträden blommar järnet i Kungsträdgården.

Vintern rasat ut bland våra fjällar, drivans blommor smälta ner och dö...

Maj - Bodegapremiär med grallning

11 maj bor vi en helg i Bodegan, förmodligen den tidigaste Bodegapremiären någonsin. Vi köper gasolgrill – vuxenpoäng va? – och Pda skapar nyordet gralla. Det blir fler dagar med både grallning och jobb på Bodegan i Bollnäs i maj.

Juni - hemmakontor på altanen och herrgårdsbesök i Kilababba

Höjdpunkten första halvåret 2021 måste ändå vara när vi bor på Kilafors Herrgård en natt med ett gäng vänner. Det är bara vi på hela herrgården som inte är öppen för allmänheten. Vi har våra connections… Det blir upptäcktsfärd, spökjakt, hemliga lönngångar, disco i bierstuben och historier från herrgårdens storhetstid. Göring har tydligen övat prickskytte på den skjutbana som tidigare fanns i herrgårdens källare. 

Biljardkungen i hornrummet

Idag fungerar det otroligt vackert belägna Kilafors herrgård som ”ett särskilt boende för människor som av olika anledningar behöver stöd och vägledning för att uppleva eller återfå sin förmåga till ett självständigt liv”. Det drivs av Alternatiff AB som ett Livsstilsboende med tre olika inriktningar: ”Fysisk aktivitet”, ”Kultur & Nöje” samt ”Djur & Trädgård”.

Hurra för eldsjälar som ställer detta fantastiska ställe till förfogande för människor i behov av stöd i livet!

Kilafors herrgård ligger vid vackra Bergviken

Juli - on the road again!

Sommarsemestern är kommen och med den husbilsbonanza med familjen Grävlingshövve! Vi tuffar ner till Vadstena, Visingsö, Öland och Trosa.

Läs mer här: Samtliga husbilsinlägg 2021

No caption needed

Augusti - Skåne och en tågtur till kontinentala Köpenhamn

I augusti åker vi söderut igen, men denna gång med tåg och så långt som till Malmö, Ystad och – tada – Köpenhamn! Första utlandsbesöket sedan februari 2020! Om än bara för några timmar, men känslan ändå!

Och här ungefär infinner sig ordtorkan trots att jag har så mycket fint att skriva om. Ja, ni ser ju nedan! Pda är klar med alla bilder – nu är det upp till mig att skriva.

Malmö blir en riktig höjdare!
Hoppsansa i Ystad hamn
Graffiti i Christiania

Jag knåpar i alla fall ihop ett inlägg om att åka pendelbåt till Ekerö.

September - på Tallinnkryssning över Östersjön

Med vaccinationsbevisen laddade och klara blir vi lite besvikna över att vi inte behöver visa dem när vi kliver iland på estnisk mark efter en kryssning från Stockholm. På restaurangerna i Tallinn får vi i alla fall användning för dem innan vi får slå oss ner. Ett Tallinninlägg ligger skapat med bilder och bara väntar på att bli skrivet.

Tallinn - ultimat weekendstad

Oktober - med pendelbåt till Djursholm

En härligt solig lördag tar vi ännu en trevlig pendelbåtstur – denna gång från Ropsten till Storholmen och sedan hoppar vi av i Djursholm och spanar in miljonärsboningarna.

Sightseeing medelst SL-båt

November - 50-årshelg i Göteborg med pompa och ståt

Så kommer då dagen när livet knackar på med min 50-årsdag. Den tillbringas bl.a. på Upper House i Göteborg. Läs En 50-årings dagbok från Göteborg

En nykläckt 50-åring på spa i Upper House

December - varde ljus, jul och gott nytt år

Både jag och Pda är ena riktiga julälskare, men kanske att årets jul inte blir den där ultimata mysjulen ändå. Jag har riktiga tröskveckor på jobbet både innan jul och i mellandagarna och tröttheten sätter sina spår. Jag har aldrig varit så sliten en jul innan i hela mitt liv. Och på tolvslaget igår, så ligger jag redan halvsovandes i sängen!

Två besök till Skansen hinner vi med i december, ett på självaste julafton dessutom.

Seglora kyrka på Skansen

Så vad säger då statistiken?

När man tappat inspirationen bland hemmakontor, personliga funderingar och tvivel på det egentliga värdet när ingen ändå läser det man skriver – ja, då kan lite statistik faktiskt få en att tänka till. Q4 2019/Q1 2020 blir ett bra år för Firstmorning.se och antalet besökare ökar markant i och med att vi befinner oss på resande fot i Sydostasien och skriver på plats. Totalt under 2020 publicerar vi 38 inlägg (och 10 hotellrecensioner). Alltså 3 inlägg per månad i snitt. 2021 är snittinläggen bara 1 per månad. Ett! Och ändå ökar antalet besökare från året innan med 12%!

Så 2021 har vi fler läsare än någonsin innan! Trots så få inlägg. Alltså, blir jag inte pepp av det, så blir jag det aldrig. Så med det vill vi säga ett STORT TACK till våra fantastiska läsare. Vi uppskattar er enormt!

May 2022 be with you! Vi ses snart igen i ett inlägg på firstmorning.se!

God Jul på Skansen med Pda och glada systerdöttrar
Please follow and like us:
error
fb-share-icon

2 Svar på “Att skriva eller inte skriva – när inspirationen försvinner, men statistiken vinner”

    1. Ja, det har verkligen tagit emot. Det finns ju att skriva om, det är inte det, men har tappat sugen lite. Inspirationen har dykt upp nu igen ändå, men nu vill man ju ut på äventyr och skriva om något lite mer exotiskt än Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.