Semester på Koh Lanta i Thailand med Roliga familjen

Vi kommer från fem dagars boholife på Phi Phi-öarna till semester på Koh Lanta i Thailand med Roliga familjen. Här ska vi vara i dagarna sju, men vi smittas av familjens laidbackhet och sengångarmode, så vi utökar med två dagar. Det blir en riktigt avslappnad semester. Men några utflykter ger vi oss ändå iväg på.

Lanta Garden Home på Klong Dao Beach

Vi åker färja i en halvtimme från Phi Phi-öarna till Saladan Pier på Koh Lanta. Det är nära till öns första strand, Klong Dao Beach, där vi ska bo på Lanta Garden Home. Här befinner sig redan Roliga familjen från Bollnäs som består av Dino 4 år, mamma Anna, pappa JP, mormor Christina och hennes man Johnny. De är på Koh Lanta en hel månad.

Hotellet är enkelt, men väldigt trevligt och har restaurang och pool precis på stranden. Eller beachfront om man så vill. Poolen badar vi i så vi blir skrynkliga.

Poolen på Lanta Garden Home med utsikt över havet

Vi bor i ett stort rum med en dubbelsäng och en enkelsäng, en toalett som liksom är uppbyggd som en liten tron, ett enormt duschrum, ett stort och kallt kylskåp och en uteplats. Utsikten är inget att tala om, vi tittar rakt in i huset framför. Vi har AC på rummet, vilket ju alltid är en fröjd i dessa tropiska länder. Roliga familjen har ingen AC på sina rum, vi fattar inte hur de står ut med bara en fläkt!

Vår uteplats i mitten i bild - Lanta Garden Home

Klong Dao Beach är vidsträckt med lätt lutning och väldigt långgrund. Perfekt förstås för barnfamiljer. Dock ingen superfavorit hos oss. Nog är det härligt att bada i det ljumma vattnet, men vi badar mer i poolen. Vi tar ett par promenader längs med stranden, först åt ena hållet och sen åt det andra. Vi tänker att vi ska motionera bort semesterkilona, men det blir inte så många promenader. Och tar man dessutom en drink efteråt så är man ändå tillbaka på noll, minst.

Anna: Efter en promenad är man väl värd en grogg och en cigg?
Vissa har VIP-transfer till havet

Våra lata dagar här rullar på, dagarna går in i varandra. Det blir mest pool, hav, mat, öl och häng med gänget. Själva huvudgatan som går ovanför är inte mycket att utforska. Här finns fyra-fem restauranger inom gångavstånd och ett par kiosker. Så det är stranden och hotellet man hänger på. 

Alla problem är som bortsköljda
An ode to a Chang

Nui Beach

Vi hyr en songthaew och åker i 20 minuter till Nui Bech som ligger 13 km söder om vår strand Klong Dao. Lunchar på Restaurang Diamond Cliff som har en vidunderlig utsikt över havet och stranden nedanför. En ranglig och brant trappa som saknar en hel del trappsteg tar oss ner till Nui Beach.

Pappa JP har egenstund med Dino på Nui Beach
Kompisarna Pda och Dino hittar en eremitkräfta

Det blir en dag att minnas. ”Kanske den bästa dagen på Koh Lanta”, säger Johnny. Nui Beach är en paradisisk strand och vi är i stort sett ensamma här. En bit bort ligger en strandbar som är stängd när vi kommer. Vi hänger ändå kvar och Dino hittar en hängmatta i perfekt storlek. Efter en timme kommer en ung kille och öppnar baren som är ett skjul byggt av drivved. Vi blir kvar här hela eftermiddagen och bara myser. Rekommenderas!

En sån där dag som etsar sig fast - Nui Beach

Klong Khong Beach

Till Klong Khong Beach är det 4 km från Klong Dao, med en songthaew tar det 5 minuter att åka hit. Här är det bohemiskt och relaxat. Vi äter middag på stranden en kväll, en annan kväll åker vi till en bar och ligger på madrasser på stranden och lyssnar till gitarrspelande backpackers. Vi gillar verkligen stämningen här och nästa gång vi åker till Thailand kan vi tänka oss att bo på Klong Khong Beach.

Klong Khong Beach - Thaimode deluxe
Nästan hela Roliga familjen på Klong Khong Beach

Saladan Walking Street

Vi tar även en tur till närmsta staden Saladan, samma stad som vi anländer till med färjan. Från Lanta Garden Home till Saladan tar det 10 med songthaew, drygt 5 km. Här finns Saladan Walking Street och nattmarknaden som har öppet varje kväll. God mat, billiga drinkar och en härlig stämning för hela familjen.

Dino och Pda äter kyckling och dricker drinkar

På nattmarknaden möter vi upp vår kompis Jocke Schmidt. 2010 sa han upp sig som mattelärare i Stockholm och drog till Koh Lanta för att jobba som dykinstruktör. Här tillbringar han sju månader om året. De andra fem i Sverige. Sverige slår ändå allt, säger han. Vi intervjuar honom om livet. Intervjun kommer så småningom, när jag hittat mina anteckningar… såhär snart tre år senare.

Jocke Schmidt, en gammal Thairäv och kompis

Ajöss Koh Lanta - mot resans sista etapp

Så var det dags att säga farväl till Koh Lanta (för denna gång). Vi måste ändå säga att vi gillar denna svenskö mer än vi trodde att vi skulle göra. Vi tog det ju väldigt lugnt och gjorde ett fåtal utflykter, men det finns mycket mer att se på ön om man så vill.

Vi trivs så pass bra med att vara på semester på Koh Lanta i Thailand med Roliga familjen att vi bokar in ett par extranätter. Vi som helst reser själva inser att rätt sällskap skadar ju inte. Det har vi ju erfarit fler gånger under vår tre månader långa resa i Sydostasien. Börjar vi bli normala?

Nattsuddare på Saladans nattmarknad

Vill ni läsa mer om andra semestrar vi gjort med delar av Roliga familjen?

Läs här om vår husbilssemester

Läs mer om Thailand här

Läs om Laos här

Läs om Vietnam här

Läs om Kambodja här

Please follow and like us:
error
fb-share-icon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.