Spadag på Clarion Hotel Stockholm Elements Spa

Det kan ha sina fördelar att vara sambo med en som fyller 50 år. Som att sambon får ett presentkort från Live It och att man får följa med på ett spa till exempel. För sitt presentkort köper Pda Spadag deluxe för två på  Elements SpaClarion Hotel Stockholm vid Skanstull på Söder. I paketet ingår dagspa, lunch och en 50 minuters massagebehandling. Kalaset kostar 2 590 kr. Live It som portal ger vi inte mycket för, deras förfarande med boxar och värdebevis är redigt krångligt, men det kanske blir ett annat inlägg. Elements Spa däremot är ett rofyllt ställe.

Elements Spa

På Elements Spa finns en torrbastu, en ångbastu, fyra duschar och en ismaskin som sprinklar ner is och bygger ett isberg i en kaklad behållare.  I mitten finns en uppvärmd pool som befinner sig både inomhus och utomhus, separerad av en upphissningsbar glasvägg.  I utomhusdelen har man utsikt ner mot Årstaviken och det är härligt att ha kroppen nersänkt i det varma vattnet och huvudet uppe i den klara höstluften och se solen gå ner mellan hustaken och måla himlen i guld. Vi har turen att vara här en av de få dagarna i november som solen lyser.  

Utomhuspool i solnedgång

Omklädningsrummet är välutrustat med duschar, shampoo, balsam, hudlotion, flera hårtorkar och väldigt många skåp som gör att det blir lite trångt och att skåpen blir lite för små för att vara funktionella. Jag är här helt själv på slutet när jag ska duscha och klä på mig, men den turen har man nog inte så ofta då spat ligger i ett populärt hotell och säkert är välbesökt för det mesta. När vi är här en fredag mellan klockan 14 och 19 är det ganska lugnt.

I vårt spapaket ingår en lunch och vi äter hamburgare respektive ceasarsallad insvepta i morgonrockar och vi svettas lite grann för vi har inte hunnit doppa oss i poolen ännu och det är varmt och fuktigt. Den huvudvärk jag tampats med hela förmiddagen försvinner sakta men säkert i takt med att kroppen värms upp och lederna smörjs. Vilken fröjd! I poolbaren kan man naturligtvis köpa alkoholhaltiga drycker, men vi nöjer oss med gurk- och grapefruktsvatten som man hämtar från två behållare med is i mitten av rummet. Stora fat med melon och små äpplen och clementiner pryder bardisken och pepparmintste är dagens te och allt ingår i spaentrén.

Pepparmintste och frukt ingår

I spapaketet ingår också en duomassage på 50 minuter och de minutrarna går förstås alldeles för fort, men vi njuter av varenda en. Efteråt svidar vi om till badkläder igen. De två timmar vi har badat, bastat och lagt is på huvudet räcker liksom inte. Vi måste ut i poolen igen och suga ut det sista av vår spavistelse. Man kan tycka att priset är lite väl högt för detta och vi saknar faktiskt en bubbelpool. Man vill ju alltid ha en bubbelpool. Vi har ju ett presentkort, men Elements Spa tar 395 kr i inträde för en extern gäst på en fredag som denna. Om man bor på hotellet kostar det 195. Då ingår ju ingen lunch och ingen massage, men det är alla gånger värt pengarna. Simma ut med ett glas bubbel med någon du tycker om och se ut över Årstaviken och koppla bort alla tankar på jobb, måsten och borden.

Tummen upp för Elements Spa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.