Hotelltips: Villa Las Palmeras, Algodonales, Spanien

Första gången vi hyr ett hus via Airbnb blir en riktig lyckträff! En vecka bor vi i ett traditionellt hus med en utsikt att dö för på den spanska landsbygden. Det är lite trixigt att hitta hit på en smal grusväg från en skarp kurva på en slingrig väg, men väl uppe på kullen har man en vy över nationalparken Sierra de la Grazalema som är helt oustanding. Lägg till en egen pool, som ligger så pass avskilt så att man kan bada näck, på det!

Huset finns inte kvar på Airbnb, men finns att boka på Booking.com istället. 7 nätter en vecka i juni kostar ca. 8 300 kr och det är precis vad vi betalade i juni 2018. Här har Pda ritat in huset på OpenStreetMap.

Läs även vår reseberättelse här om  Andalusiens Vita Byar.

Villa Las Palmeras - en sann dröm!

När vi svänger in på gårdsplanen möts vi av ägarna, som själva bor i en annan by och bara hyr ut detta hus till turister. Kvinnan i paret är den som pratar med oss och tydligen har det blivit ett missförstånd, hon tror nämligen att jag kan prata spanska. Det kan jag inte. Hon babblar på om vad som finns i huset, hur tvättmaskinen fungerar, var grillen finns, om poolen och allt möjligt. En hel del förstår jag och ett fåtal ord på spanska kan jag svara med. Till slut, när vi frågar om lösenordet till wifi och det blir lite för tekniskt för henne, går det upp för henne att vi inte kan språket. Men allt går med lite gestikulation och god vilja!

Utsikt mot den vita byn Zahara de la Sierra

Huset har allt man behöver och två sovrum med sköna sängar. Det finns ett badrum med dusch och ett garage med tvättmaskin. Vilken lyx att kunna tvätta på semestern, det har vi aldrig gjort förut! Köket är fullt utrustat, men har ingen ugn förutom micro. Det finns tv och perfekt fungerande wifi och alla produkter såsom disk- och tvättmedel, schampo och toapapper ingår. Vattnet värms upp av gas, så det är riktigt varmt och skönt och tar aldrig slut. Fräscha lakan, handdukar, extra filtar och hårtork finns. Det som inte finns är dock AC, men det var rätt kyligt de två första dagarna när vi var där och under de heta dagarna hann huset aldrig värmas upp, så vi hade heller aldrig behov av någon AC.

A pool with a view!

Villa Las Palmeras ligger avskilt uppe på en kulle. Närmaste granne är en fårfarm där ingen bor förutom fåren. Bonden kommer dit på morgonen och åker sedan hem framåt kvällen. Rakt nedanför huset går ett par hästar och betar. Husets ägare har ett hönshus intill tomten som de ser efter ibland, det är inget man som hyresgäst behöver göra. De kommer även dit och vattnar växterna utomhus. En dag ska det komma en poolskötare och rensa poolen, men han dyker aldrig upp. Poolen ja, den är svinkall i början av veckan då vädret är kallt och blåsigt. Den är fortfarande rätt kall då solen äntligen steker, men då är man tvungen att bada p.g.a. hettan. Vilken enorm lyx med egen pool!

Vi spenderar många timmar mellan våra vandringar vid poolen läsandes, solandes eller badandes. Vi blir aldrig mätta på utsikten. På kvällen ser vi ett lysande Zahara de la Sierra på sin klippa i söder och i väster går solen ner i ett makalöst skådespel bakom bergen. Det är ren lycka att sitta i varsin solstol, sippa på ett glas vin och bara dumglo mot horisonten, de böljande bergen och den glödande solen. Man vill fanken skriva en bok, så inspirerad blir man!

Magiska solnedgångar

Huset ligger perfekt positionerat för att göra dagsutflykter med bil i området. Det tar 5 minuter att köra in till Algodonales, 15 minuter till Zahara de la Sierra och 40 minuter längs hisnande bergsvägar till Grazalema. Det har ingen insyn, men man har själv full koll på omgivningen. Till gården finns en grind som man kan låsa och på taket en stor altan med milsvid utsikt. Själva huset och poolen ligger en backe ner från parkeringsplatsen. Det blir en riktig höjdarvecka i det här huset och ett boende som jag kommer minnas för evigt. Rekommenderar skarpt att boka in sig här om man funderar på att åka till denna del av Spanien.

Filmtajm

Här kan ni läsa alla reseberättelser från Andalusien.

 

Please follow and like us:
error
fb-share-icon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.