Hotelltips: Room Mate by Leo, Granada, Spanien

Vårt tredje stopp på vår roadtrip genom Spaniens Andalusien blir i Granada. Vad gillar vi Granada då? Det kan ni läsa om här. Vi väljer att bo mitt i smeten för att ha så nära till allt som möjligt. Vi är bara här två nätter och staden är ganska stor.  Hyrbilen har vi lämnat i Malaga, så hit till Granada åker vi buss. 

Room Mate Leo

Antal stjärnor: 3

Frukost: kostar extra, ingen bra frukost och trångt frukostrum. Ät ute istället. 

Pool: nej

Balkong: finns både standard- och executiverum med stor terrass med solstolar

AC: ja, men den sköts från receptionen och vårt rum var väldigt varmt trots att vi bad dem att sänka temperaturen 

Övrigt: hårtork, mycket skön säng, wifi, fina skönhetsprodukter i badrummet, minibar, safetybox, 

Prisvärt: ja, dubbelrum Executive med terrass ca. 500 kr pp/per natt

Betyg: 4 av 5

Room Mate Leo är ett boutiquehotell som ligger i mitt i stadens centrum bara några minuters gångväg från katedralen. Precis utanför hotelldörren finns alla gågator med affärer, caféer, restauranger och torg med uteserveringar. Vi bokar hotellet genom Booking.com, men några månader innan får vi ett mail direkt från hotellet där de skriver om hur vi köper biljetter till Alhambra och ger oss en detaljerad vägbeskrivning till hotellet. Sådant är sällsynt, men uppskattat!

Perfekt läge mitt i smeten

Rummet vi har bokat är ett executiverum och är mycket trevlig inrett och har nog den skönaste säng vi någonsin sovit i. I badrummet finns rikligt med lyxiga skönhetsprodukter och badrumsartiklar. Där finns till och med en tandborste! Varför finns inte det oftare på hotellen? Och tandkräm? Ja, kanske inte så miljövänligt i och för sig och något man alltid har med sig, men ändå.

Vi har en egen terrass med solsängar, men där går det tyvärr knappt att vara eftersom solen ligger på hela dagen och det blir som en bastu där ute. Även rummet blir väldigt varmt och AC:n, som styrs från receptionen, är typ obefintlig. Trots att vi ber om justering av AC:n händer i princip ingenting. Vi drar för de tunga draperierna för fönstret för att stänga ute solljuset.

Dunderskön säng

Hotellfrukosten är inget att yvas över. Det är trångt i frukostmatsalen och utbudet känns trist. Oätliga ägg med svart äggula, odrickbart kaffe och små youghurtförpackningar med 0% fetthalt. Nej, frukosten, som dessutom kostar extra, runt 9€, kan ni skippa här och äta ute på ett café istället. Churros doppad i smält choklad verkar vara populärt till frukost. Ger garanterat en sockerkick för att starta morgonen!

Frukostmatsal (bild lånad från https://room-matehotels.com/en/leo)

Room Mate Leo har en stor takterrass med utgång från frukostmatsalen. Här är det säkert mysigt att sitta på kvällen och blicka ut över stan innan man går ut och äter middag. Det hinner vi dock inte med eftersom vår tid här är begränsad, men hade vi stannat längre hade ni förmodligen hittat oss här uppe i solnedgången med en drink i handen. Nästa gång!

Takterrass (bild lånad från https://room-matehotels.com/en/leo)

Vi tycker att hotellet har både för-och nackdelar. Det ligger väldigt bra till  i Granada och känns lyxigt på ett lite enklare sätt. Prisvärt är det absolut för ca. 500 kr per person och natt i mitten av juni. Nackdelarna är frukosten, men den kan man ju som sagt strunta i att betala för, och att AC:n fungerar så dåligt att rummet blir till en bastu. Och då är det ännu inte högsommar…

Kanske hade vi bara otur med AC:n. Hoppas det, för hotellet kan definitivt rekommenderas. Roo Mate Leo, och hela kedjan av Room Mate-hotell, säger att det som skiljer dem åt från andra hotell, är känslan att man har kommit hem till en vän när man kliver in i ett Room Mate-hotell. Nog för att receptionisten är vänlig (men långsam), men kompiskänslan de beskriver vet jag inte om jag håller med om.  Mysfaktorn är däremot hög och det är främst den jag rekommenderar.

Bokning

Detta hotell bokades på Booking.com och vi använder oss väldigt ofta av den webbsidan när vi letar efter hotell.

Booking.com har väldigt många hotell världen över och är enkel att boka på. Man kan oftast välja mellan att betala på en gång för ett billigare pris eller att betala på plats direkt till hotellet, men då blir det också lite dyrare. Oftast kan man även boka av utan extra kostnad innan ett visst datum. Man kan bocka för många urvalskriterier och filtrera fram precis den typ av boende man letar efter i hotelldjungeln. Väldigt smidigt. Vill man ha pool eller inte, vad har man för budget, ska frukost ingå eller ej, område, typ av boende, balkong eller inte – ja, listan av urvalskriterier är lång och detaljerad.

Boka ert boende i Granada till ett värde av minst € 40 på Booking.com genom denna länk så får ni 10% tillbaka efter genomförd hotellvistelse! Jag får även en liten provision.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar från GetYourGuide som ger mig en liten provision om utflykter bokas via min reseblogg.

Läs också om alla våra andra stopp på vår roadtrip i Andalusien, Spanien här.

Please follow and like us:
error
fb-share-icon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.