Framme i Bangkok

Efter en av de smidigaste långflygningar vi hittills gjort landar vi i Bangkok tidigt söndag morgon. Vi flyger med Norwegian och vi sätter ner våra ändalykter på riktigt bekväma säten och knappt 10 timmar i luften bokstavligen flyger förbi. Äntligen, efter tre månaders uppsägningstid på jobbet, planerande och fixande är vi framme i Bangkok!

Blekfisar på Arlanda

Från Suvarnabhumi flygplats, som tydligen har världens största enskilda flygplatsbyggnad, fullkomligt dansar vi vår väg genom immigration. Här vet man vikten av många luckor i passkontrollen. Och tänk att personalen till och med ler mot en när man står där och lämnar fingeravtryck. Eller var det fotot som togs av mig som blev skrattretande? Efter att ha fiskat upp bagaget, ingen väntetid här heller minsann, letar vi oss fram till Cityline, tåget som ska ta oss in till stan. Det är lätt att hitta, men det tar sin lilla tid. Flygplatsen är stor, men på den korta tid vi tillbringar på den hinner den segla upp på vår topp fem lista över bästa flygplatser.

Suvarnabhumi flygplats

Tåget tar 20 minuter till Makassan och kostar 70 Bath per person. Biljetter köps antingen i automater eller i kassan. Inga kort accepteras, endast cash. Ok, så det betyder att vi måste ta ut pengar på flygplatsen, något som vi tänkte slippa eftersom bankomaterna tar hutlösa 220 Baht i uttagsavgift! Vi har skaffat avgiftsfria kort via Norwegian Bank för att slippa årsavgifter och uttagsavgifter, men det hjälper tyvärr inte här. 70 spänn för att ta ut pengar! Tydligen är det samma uttagsavgift i alla automater i hela Thailand. Inget vi varken läst om eller räknat med.

Bangkok by Chao Phraya river

Admiral Suites Hotel i Sukhumvit visar sig vara ett höjdarhotell. Billigt, fräscht, hyfsat centralt och ligger i ett intressant område med mycket liv och rörelse. Fast inte för mycket. Tänk på att vi börjar bli gamla… Apropå gammal. Vi sover inte mycket på flyget hit, typ 15 minuter max, så att dygna tär lite på oss. Lyckas ändå hålla oss relativt vakna fram till kl. 20 thailändsk tid. Vilket innebär att vi vaknar som ett par av de där berömda mörtarna kl. 01.00 på natten. Jag, Madde, har aldrig varit en vän av tidiga morgnar, den akademiska kvarten sitter kvar i min dygnsrytm trots att det var 20 år sen jag pluggade, så inga problem för mig att somna om. Vi vaknar igen kl. 06.30. Perfekt timing! Morgonpromenad ftw! Sen träna gym och bada pool. Ja, ni läste rätt. TRÄNA GYM. Har fan aldrig hänt tidigare på en utlandsresa. Och vi ska göra det imorgon igen! Vi har helt tappat det!

Inte den högst belägna poolen, men kanske den mysigaste?

Vi går alltid JÄTTEMYCKET när vi är i en ny stad. Nu har vi tänkt vända den trenden. Bangkok är ingen stad man går i. Punkt. Således tar vi tunnelbana. Men se det tar ändå 20 minuter att gå till stationen. På vägen dit korsar vi en bro och får resans första, mycket överraskande, djurupplevelse. Mitt i stan! Två varaner som myser runt i den grådassiga ån. En av dem smiter undan från oss in bakom en cementkaj och den andra simmar rakt in i kloakhålet.

Hia (varan/water monitor lizard på thai)

Nu kommer vi susa runt i Bangkok i några dagar. Det blir tempelskådning och marknadsbesök. Vi kommer inte orka göra allt vi har planerat, det är det för varmt för. Men det gör inget. En stad upplevs inte bara genom turistmålen. Man måste leva, sova och må bra också!

Och internet funkar sisådär på detta första hotell, så bara detta inlägg har tagit två dagar att försöka få ut!

Jingle jingle bells - Golden Buddha Temple
Please follow and like us:

4 Svar på “Framme i Bangkok”

    1. Ja, den blev finfin! Och det blir nog bara bättre har vi på känn! Tusen tack för att du läser!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.