5 drömresor mitt år 47

Ja, då blev det november även i år och ännu en födelsedag att addera på övriga – i år nummer 47! Min sambo vet hur man bäst firar en reseentusiast: med reselitteratur! Så nu sitter jag här i mitt fåtöljhörn, dricker te och frossar i nya resmål och idéer. Som min vän Eva sa i telefonen nyss: du blir aldrig klar, så fort du kommer fram måste du vidare. Sant, så sant, det finns ju så mycket att se! Det är när jag reser som jag är som lyckligast. Det är där livet är.

Finfina presenter!

Så drömresor finns det ju hur många som helst, men jag bantar ner dem till fem stycken för tillfället. Den närmaste kommer snart att gå från dröm till verklighet när vi i april 2019 ska spendera en hel månad i Kina. Gäller bara att planera så att vi varken behöver stressa ihjäl oss för att se allt vi vill se, men heller inte missar något vi kommer ångra. Den här planeringen blir något att bita i – och det är ju det jag älskar!

Shanghai
Yangshuo

Nästa drömresa får definitivt bli tågluff i USA. Blev inspirerad av Kunskapskanalens Billy Connolly tracks across USA och kände att nu är det dags! Dags för USA Trump till trots. Amtraks tåg från Chicago till Seattle till San Fransisco och sedan vidare till New Orleans med slutstation New York. What a ride! Alaska som varit en bubblare som drömresmål ett tag får nog helt sonika vänta ett tag till. Om en avstickare inte får plats också förstås.

train-166052_960_720
Amtrak
Tåg i Kalifornien

Drömresa nummer tre går till den australiska västkusten och till området runt Perth och till ön Rottnest Island. Där bor nämligen världens sötaste djur: quokkorna!

quokka-2676171__340
Quokka
Rottnest Island

På närmare håll finns drömresa nummer fyra: Georgien. Favoritäventyraren Levison Wood har promenerat genom Kaukasus och som vanlig inspirerat till reslust och resmål även om just Georgien legat längre än så på drömlistan! 

Georgien
Kaukasus

Så till sist skämsdrömresa nummer fem! Skäms, ja, eftersom den går till grannlandet Norge som jag inte lyckats besöka ännu under mina 47 år på jorden. Riktigt bedrövligt! Hurtigruten verkar magisk och ska jag ta presentkortet jag vann på New Hopes julkalender förra året till denna kryssning med Royal Caribbean trots att den utgår från Köpenhamn eller ska den få utnyttjas till en Medelhavskryssning istället? Eller ska man åka Hurtigruten när man är riktigt gammal och passa på att ta de lite mer äventyrliga resorna nu så här i ungdomens år istället?

Hurtigruten
Norge

Så, nu fortsätter jag med att drömma mig bort i mina födelsedagspresentböcker resten av dagen och glömmer heller inte detta år bort att vara tacksam över det jag har i livet av vänner, familj och arbete, och att jag bor i världens bästa land – även om jag längtar bort ibland!

Bilder som inte är mina egna är nedladdade gratis från Pixabay.

Please follow and like us:
error0

4 Replies to “5 drömresor mitt år 47”

    1. Ja, det blir nog en vecka med husbil i sommar. Konstigt att man väntar med ett land som ligger så nära, som man kan ta bilen till! Fast det är väl kanske just närheten som gör att man tänker att man kan vänta.

  1. Härliga resdrömmar! Kan verkligen rekommendera västra Australien (eller ja, typ hela Australien…) Du kommer bli så häpen över hur quokkorna kommer krypandes upp i din famn utan att du behöver göra något alls (mata dem ska man ju absolut inte göra, och man behöver som sagt inte göra det för att få deras uppmärksamhet ens fast det vore tillåtet) 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.