Ett nytt kapitel – och det börjar med en långresa!

I många år har jag känt att det behövs en förändring i mitt liv. Främst vad gäller jobbet. Så när en lucka och en chans uppenbarade sig var jag bara tvungen att kasta mig ut i det okända. Jag sa upp mig från jobbet jag haft sedan 2001. Utan att ha ett nytt. Nu börjar ett nytt kapitel – och det börjar med en långresa!

Förändring

Jag fyller 48 i år. Pda har fyllt 52. Den första april nästa år står vi båda utan en fast tjänst. Just nu i alla fall. Men det blir det förstås ändring på. Framförallt blir det spännande. Att inte veta. Men vi som är sådana kontrollfreak. Kommer vi klara av att inte veta? Det lär vi bli varse så småningom.

Vi har länge pratat om att ta en paus i arbetslivet och ge oss ut på en långresa. I tre månader. Fattar ni vad skönt? TRE månader. Av kringresande, nya intryck, drömmiga stränder och djungelpalats. Tjänstledigt.

Men så kom en omorganisation på min arbetsplats. På NENT Group Shared Services AB, tidigare MTG Accounting AB. Inte läge för en tjänstledighet. Jag blev Financal Controller den första september i år. En formsak bara. För jag sade nämligen upp mig för snart sex veckor sedan. Den femtonde november jobbar jag min sista dag. Efter nästan 18 år. Det var dags. Jag passade på nu när allt börjar förändras. Kände att jag inte vill vara med på just den resan. Jag gör min egen istället. Och Pda hänger förstås med.

Långresa

Så ja, det blir en resa ändå. Trots idogt resande de senaste tio åren, har jag ändå lyckats spara ihop så pass mycket att jag klarar mig utan inkomst ett bra tag. Vi har en buffert. Vi har också en budget för vår resa. En hyfsat generös sådan, men utan plats för utsvävningar. Inga flådiga hotell, inga guider eller förbokad transfer. Inget sådant där medelålders bekvämlighetsresande som vi gjort på våra tidigare långresor. Vi ska nämligen backpacka i Sydostasien!

I mitten av november flyger vi till Bangkok. I mitten av februari flyger vi hem från Krabi. Däremellan åker vi runt i Thailand, Kambodja, Vietnam, Laos och sen tillbaks till Thailand igen. Vi har en plan för vad vi vill se och en lös resrutt men inget är spikat. Vi tänker att vi bokar bussbiljetter, tåg och hotell på vägen. Den enda biljetten vi kommer boka hemifrån, förutom flyget förstås som redan är bokat, är utresan från Thailand till Kambodja. Visumregler och sånt. Men annars ska vi vara spontana. Det är vi väldigt sällan. Men hey, säger man upp sig från en fast tjänst utan att ha ett nytt jobb, då är man väl rätt hyfsat spontan och vågad, eller hur?

Vi har endast varit i Thailand en dag - med speedboat från Malaysia till Koh Lipe 2009

Sen då?

Vad händer när vi kommer hem igen då? Ja, det vet vi inte riktigt. Vi ska starta firma tänkte vi innan vi reser. Och det blir inte bara semester i tre månader. Vi ska förstås  jobba med bloggen. Utveckla, uppgradera, uppdatera. Att ha en reseblogg är ett heltidsjobb och nu kommer vi äntligen ha tid att jobba med den. Mellan baden då förstås. Ramlar ni över något roligt jobb som ni tror skulle passa oss får ni mer än gärna höra av er! Men vi kommer inte börja jobba förrän tidigast första mars. Där omkring.

Har ni tips på magiska platser ni varit till i Thailand, Kambodja, Vietnam och Laos? Mysiga hotell eller bra restauranger? Vi läser förstås på innan vi åker, SÅ spontana är vi inte. Men personliga tips är alltid välkomna!

Och ni hänger väl med på resan? Här på firstmorning.se, på Facebook och på Instagram! 

Koh Lipe 2009
Please follow and like us:
error
fb-share-icon

6 Svar på “Ett nytt kapitel – och det börjar med en långresa!”

  1. Åh så spännande! Vilket äventyr – både jobbmässigt och resemässigt. Antar att man kan säga ”grattis” till beslutet? 🙂 Jag kommer definitiv att hänga med på er resa – och saknar du controllerrollen, så kan du alltid tänka på mig när jag sitter här med min pivot ?

    1. Tack, det är verkligen rätt att säga grattis! Det var liksom dags att kasta sig ut och leva lite. 😉 Kommer garanterat inte tänka på jobb under resan, eller ja, kanske på mitt framtida jobb, vad det nu blir. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.