Malta, Gzira: 115 The Strand Hotel and Suites

Malta en blöt helg i oktober. Vi bor på 115 The Strand Hotel and Suites. Ett smalt sjuvåningshotell på strandpromenaden i området Gzira precis där det gränsar mot Sliema. 83 rum av varierande storlek. Vi bor i en familjesvit på 27 kvm med balkong och havsutsikt. Kan nog med säkerhet säga att det är den i särklass snyggaste utsikt vi någonsin haft från ett hotellrum. Om vi räknar havsutsikt alltså. Annars blir det detta hotell.

115 The Strand Hotel and Suites

Antal stjärnor: 3

Frukost: bra frukost på takterrassen med en vidunderlig utsikt över hamnen och Valletta

Pool: jacuzzi på takterrassen

Balkong: i familjesviten med havsutsikt

AC: ja, väl fungerande och tyst

Övrigt: hårtork, mycket skön säng, wifi, pentry med kylskåp, bäddsoffa, safetybox mot avgift

Prisvärt: ja, familjesvit för 4 personer med havsutsikt ca. 700 kr pp/per natt (vi var bara 2pers)

Betyg: 4 av 5

Adress: 115 The Strand

115 The Strand Hotel and Suites har en strålande utsikt mot Valletta som ligger på andra sidan bukten. Vår balkong vetter mot vattnet och högst upp finns frukostmatsalen och en takterrass där man kan sitta och äta och samtidigt beundra utsikten. På takterrassen finns även en liten jacuzzi, dock med kallt vatten. Kanske att vattnet är varmare under sommarmånaderna. Nu var vi ensamma om att bubbla. Det är mysigt det med.

Kall jacuzzi med världens utsikt

Rummet är sig förvånansvärt likt från hotellets bilder. Ljust och fräscht, men det där mellanrummet som fungerar som både matsal (finns ett litet bord som ska fungera som matbord, fast med plats för två, i ett rum för fyra?) och extra sovrum känns mörkt och märkligt. Bra ställe att ha resväskan på i alla fall. Ett helt rum till allt man har med sig, inte illa! En skum och plastig vit bäddsoffa står intryckt längs med väggen, ser inte särskilt bekväm ut. Så en lång hall med ett pentry och ett skapligt stort kylskåp. Stort, modernt badrum med dusch.

Hotellobbyn är inte lika modern, men tjejerna i receptionen är mycket trevliga och serviceminded. I lobbyn finns ett rum där man kan ställa väskorna ifall man har tid på sig mellan utcheckning och flyget eller om man kommer innan incheckningen kl. 14.

Här vill man bo!

Pluspoäng för klistermärken på balkongdörrarna i glas. Det kan ju lätt hända en olycka annars.

Utsikten från takterrassen och balkongen är det som främst bidrar till att vi verkligen kan rekommendera 115 The Strand Hotel and SuitesVi bokade hotellet via Hotels.com. Fördelen med Hotels.com är att, trots att det har mindre utbud av hotell än Booking.com, så kan man tjäna ihop till en bonusnatt med ett snittvärde av de föregånde tio nätter man bokat och bott på hotell. Alltså, bo tio nätter få en ”gratis”.

Balkonghäng
Please follow and like us:
error
fb-share-icon

2 Svar på “Malta, Gzira: 115 The Strand Hotel and Suites”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.