Husbilspremiär – 11 dagar, en 5-åring och 1 morgonrock

Det blir en premiär här på firstmorning.se! På söndag bär det av söderut via en nytt färdsätt som vi inte provat på förut. Nu hoppar även vi på den galopperande trenden… husbil!

Eller nytt och nytt. 2015 bilade vi runt i campervan i Patagonien i Chile och Argentina. Men det boendet var otroligt enkelt och trångt och även om vi fullkomligt älskade vår lilla Wicked Camper så lovade vi oss själva att nästa gång då skulle vi hyra en riktig husbil med bekvämligheter som passar ett medelålders par…

Patagonien med campervan 2015

Så här är vi nu fem år senare! För ett par husbilsrookies som vi nu faktiskt är blev det lite av en djungel att hitta rätt ställe att hyra ifrån. Det kan bli galet dyrt att hyra husbil mitt i sommar och högsäsong. Men så snubblade vi över Out2Camp där man kan hyra från både privatpersoner och företag. Tryggheten ligger i att allt sköts från deras bokningsplattform och att det ingår försäkring och vägassistans. För oss var detta viktigt eftersom vi aldrig hyrt husbil förut. Enkelhet är ett nyckelord. Samt att vi fastnade för en specifik husbil: en helintegrerad Niesmann Arto.

Bulan. En Niesmann Arto 2010. Lånad bild från favcars.com

Så på söndag bär det alltså av. Vi åker tillsammans med vår vän Anna och hennes femårige son Dino. Vår resrutt är långt ifrån klar och det är väl det som är tjusningen med husbil? Att kunna åka lite apropå. Om man nu kan det på svenska vägar i mitten av juli. Vad vet vi?

De tre första dagarna är väl ändå rätt spikade. Första stopp blir Vadstena där vi planerar att fricampa en natt. Sedan far vi vidare mot Omberg, Gränna och Visingsö. Efter det får vädret visa vägen.

Etapp 1

Kanske blir detta vår största utmaning hittills? Vi som åkt världen över och tror oss vara resvana och erfarna. Är det nu vi stupar, faller i fällor och gör oss själva till åtlöje? Hur blir det att resa med ett barn? Kommer fyra människor överens på ett så pass litet utrymme? Är vi ens vänner efteråt? Och lever husbilen upp till våra förväntningar? Hur fungerar det med Out2Camp? Många frågor som kräver många svar.

På grund av olika anledningar kommer detta inlägg lite sent. Idag är det tisdag och vi har redan varit i Vadstena och befinner oss just nu på Visingsö.  Det har redan hänt lite grejer… Jag har döpt husbilen till Bulan.

Jag föreslår helt enkelt att ni följer vår resa med Bulan. Fortsättning följer. Garanterat.

Vadstena Slott
Please follow and like us:
error
fb-share-icon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.