5 märkliga reseupplevelser

Ibland hamnar man i udda situationer på sina resor. Här listar vi topp 5 märkliga reseupplevelser från olika hörn av världen. Klicka på rubriken för att läsa mer.

Vi kliver över sopor och bråte in i en skum, mörk, unken, liten lokal. Slår oss i slang med Jean-Claude van Dammes bästa kompis och köper öl av självaste jultomten. Overkligt.

Jultomtens skrotpub i Gent, Belgien

Till tonerna från en klarinettist dansar vi halva natten med en mäktig man från Albaniens undre värld och hans entourage. Skojsigt.

Att han är maffia får vi reda på lite senare under kvällen. Då är det inte riktigt lika skojsigt längre.

Efter besöket på denna restaurang lägger vi inte särskilt stor vikt på Tripadvisors recensioner längre. Man vill ju helst inte bli ihjälslagen för att man för en gångs skull klagar på en middag. Det finns till och med de som vittnar om att fått bildäcken sönderskurna äv bröderna som äger restaurangen. Oss sa de åt att gå därifrån: ”Just leave. And don’t look back”. Obehagligt.

Läs VÅR recension av restaurang Meltemi på Tripadvisor här.

Middag eller mord på Samos, Grekland

Vi hamnar på tegelfabriksdirektörens kontor där han bjuder oss på chaithé ur en smutsig plastmugg, sitter och jäser bakom skrivbordet och planerar ivrigt en stor familjesammankomst i samband med vårt nästa (?) besök till Himalaya. Lustigt. Han har faktiskt Pdas mobilnummer. Men han har hittills inte ringt.

Den indiska tegelfabrikören i Himalaya

Kallt grisöra, blodkorv och ljummet kranvatten serveras av en arg kärring till vårt bord på en parkeringsficka. Världens äckligaste mat. På nyårsafton och allt. Misär.

Nyårsaftonsblues i Buenos Aires, Argentina
Please follow and like us:
error
fb-share-icon

2 Svar på “5 märkliga reseupplevelser”

  1. Det är en del märkliga människor och händelser ni fått uppleva på era resor minsann 😀 Mest otäckt kanske ändå var det där med restaurangen? Jag tänker att maffiakillen inte har något otalt med er så då låter han ju er rimligtvis vara. Gäller bara att inte hamna i vägen för nån maffiarelaterad skottlossning över outredda ”affärer” eller så… 😉

    1. Ja, vi känner oss sällan rädda eller osäkra på resande fot. Och man kunde ju ha råkat ut för värre saker, även om vi är rätt försiktiga. Man tror dock inte att man ska bli hotad när man äter på restaurang. Otippat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.