Julklappstips från Kartbutiken

Snart är det bara en futtig månad kvar till julafton. Mysigt tänker en del, panik tänker andra som inte ens har börjat tänka på julklappar än. Stressa inte, för jag har de perfekta tipsen på julklappar som ni kan klicka hem från Kartbutiken i lugn och ro från soffan om ni inte bor i Stockholm och kan avlägga ett besök i butiken vill säga.

Jag må vara något subjektiv i mina urval, dessa eminenta produkter har nämligen alla skapats av min kreativa sambo tillika gis-ingenjör Per (Pda) Aspenberg, men då kan ni ju vara säkra på att jag har testat dem alla också. Jag har lagt vartenda pussel och sett varenda karta och snyggare julklappar med res- och karttema får man leta efter.

Här kommer First Mornings julklappstips:

Kartor

Globetrottern samlar på minnen såväl som länder. Förstklassig skrapkarta i guld med flaggor för lite extra skrap! 239 kr, 70x100 cm.
Min karta - varför inte göra din egen karta på antingen fotopapper eller vattentålig Tyvek. 295 kr, standardmått 70x100 cm.

Kolla in dessa stilrena kartor som pryder viken vägg som helst i hemmet. Format 100×70 cm, 245 kr. Finns även i färgerna svart, bronze, grön, orange, röd, turkos.

The World by Kartbutiken Continents
The World by Kartbutiken Gold
The World by Kartbutiken Silver
The World by Kartbutiken Pink

Eller varför inte en mer traditionell väggkarta som dessutom passar i det vanligt förekommande rammåttet 100×70. 195 kr.

Världen Norstedts 1:41,4 milj Antik
Världen Norstedts 1:41,4 Fysisk
Världen Norstedts 1:41,4 Politisk

Pussel

Det perfekta tisdfördrivet eller julterapin borde väl ändå vara att lägga pussel och ett tusenbitars världspussel gör väl vem som helst glad? 235 kr.
För den med lite mindre tid eller tålamod: 500 bitars pussel med en politisk kartbild, en infälld bild på Europa och de europeiska flaggorna längst ner. 175 kr.

För barn & ungdomar

Pussel för de lite äldre barnen över Europas geografi med en politisk kartbild och respektive lands flagga. 200 bitar, 165 kr.
Sverigepussel som ger en första introduktion till Sveriges geografi med djurillustrationer från den nordiska faunan. 100 bitar, 125 kr.

En riktig hit är den självlysande kartan som laddas upp i dagsljus och lyser i grönt när mörkret faller och det är dags att sova. Jag testkörde den och resultatet ser ni längst ner. Den självlysande kartan blir supersnygg och blir en perfekt juklapp. Den här vill alla ha! Kom ihåg var ni läste det först!

Kartbutiken ligger centralt i Stockholm på Mäster Samuelsgatan precis bakom Åhléns. Här finns ett stort utbud av kartor, reseguider, atlaser, jordglober, pussel och diverse resetillbehör. Kartbutiken är en av mina absoluta favoritbutiker i Stockholm och ett måste för den res- och friluftsintresserade.

Please follow and like us:
error
fb-share-icon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.