Anna Skoglunds utställning Hälsingevindar på Galleri Hantverket

Just nu kan man beskåda Bollnäsbördiga Anna Skoglunds utställning HälsingevindarGalleri Hantverket på Götgatan 63 i Stockholm. Utställningen håller på till den 30:e september. Vi var på vernissage i lördags och fick Hälsingeostkaka med hjortronsylt som sig bör.

Silversmed Anna Skoglund

Så här skriver Anna Skoglund själv om inspirationen till Hälsingevindar:

Min utställning grundar sig i kärleken till Hälsingland, min hembygd.
Jag är född i Bollnäs och under min uppväxt har jag spenderat mycket tid i de djupa skogarna och på de blånande bergen. Det har plockats mycket bär, fiskats kräftor och fisk i sjöarna, älgjakt med pappa, spelmansstämmor med fiolspel ute. Naturen är alltid nära där.

Jag har tagit inspirationen av detta och använt många av de olika landskapsdjur, -insekter, -mossor, -blommor mm men även av de intryck jag själv anser är Hälsingland för mig.

Tallskott & Granskott

Här finns en hjortrongömma, hälsingebockar, björnmossa, fyllskallar(!), svampar, lodjur, en häxring och självaste Näcken! Med spelmansmusik i bakgrunden sätts Hälsingland verkligen i fokus. Det känns som att kliva ut på mjuk, mörkgrön mossa i en mustigt doftande hälsingeskog bland vättar och väsen, bland surret av insekter där ögonen bländas av den guldglänsande solen som dansar mellan trädens kärva bark. Likt daggfyllda spindelnät i silver, guld och mässing glittrar Anna Skoglunds alster i Hälsingevindar. Pass opp bara för jägarn!

Hälsingebockar av rådjur, borax, bladguld och patroner!

Vi rekommenderar verkligen Anna Skoglunds utställning Hälsingevindar om ni vill se något som andas Hälsingland eller vill stävja er längtan till skogen. Vill ni träffa konstnären själv så finns hon på plats i galleriet 14, 19, 20 och 30 september.

Galleri Hantverket har öppet mån-fre 11-18, lö 11-16, sö 12-16.

Bland Höfjärilar, Hälsingebockar och Björnmossa
Please follow and like us:
error
fb-share-icon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.