Årets sista inlägg: snart på väg till land nr 51 och Drutten ska med!

Så går året 2018 mot sitt slut och det kanske är lika bra. Bättre år har jag haft, men resemässigt var det ganska hyfsat. Marocko med Marrakech och Atlasbergen över påsken i mars var en krasslig, men magisk resa. Vår roadtrip i Andalusien i Spanien i juni blev galet lyckad och resetips, hotellrecensioner och reseberättelser kommer i början av januari här på bloggen. I oktober for vi till Malta och Valletta en weekend, rapportering från den resan kommer också inom kort.

Ja, Malta blev ju land nummer 50 för mig och jag kände mig tvungen att för er dokumentera när jag skrapade landet på den av sambon producerade och fullt förnämliga skrapkarta som pryder vår sovrumsvägg. Voilá!

Apropå sambo så åkte Pda iväg på en egen resa till Minsk tillsammans med sin vän Wispen i oktober. Själv skulle jag har spenderat fem dagar på jobb i Köpenhamn, men blev tyvärr tvungen att ställa in p.g.a. hälsan. Surt sa räven.

Men en sista resa hinner vi med innan 2019 tar vid. Planen var egentligen att åka till Kambodja, men jag orkade helt enkelt inte åka så långt. Hösten har varit tung och i april åker vi hela fyra veckor till Kina, så jag vill spara på krafterna tills dess. Den 26:e december tar vi istället en Viking Line-färja till Helsingfors och ett snabbtåg senare kommer vi befinna oss i S:t Petersburg i Ryssland. 

Vinterpalatset

Tre nätter ska vi bo i S:t Petersburg och vi har förköpt biljetter till Eremitaget och en stadsrundtur ingår i resan som vi har köpt via ÖstresorJag har kollat in några restauranger och några svulstiga kyrkor vi ska besöka, men i det stora hela blir det nog en rätt relaxad tripp. Kallt som attan är det säkert, så det blir nog tätt mellan värmesessionerna på ”tesalongerna”. Har ni något man absolut inte får missa emottager vi tacksamt tips!

Uppståndelsekyrkan S:t Petersburg

Vi tar alltid med oss en maskot på våra resor och olika resemaskotar varje gång. Till Ryssland tar vi naturligvis med oss Drutten, eller Cheburashka, som är hans ryska namn. Han kommer garanterat leta med ljus och lykta efter sin försvunna näsa och kanske får han med sig en tvilling hem! Ni minns väl Drutten och Gena, eller Drutten och Krokodilen som det egentligen hette, i radio, på tv, i tidningar och på skivor på det mysiga 70-talet?

Cheburashka/Drutten
Matrjosjka

Jag är inte mycket för att shoppa, men kan tänka mig att en liten matrjosjka kan få följa med hem från Ryssland också. Ni vet de där trädockorna som man kan öppna och som gömmer flera identiska, men mindre dockor. Jag hade en docka exakt som den på bilden när jag var liten, men har för mig att den sprack och sedan slängdes. Båda mina favoritleksaker som barn kommer alltså från Ryssland, dock måste jag erkänna att Drutten syddes till mig i vuxen ålder efter att förgäves letat en Druttendocka i åratal. Så plötsligt dök de där vita Druttenmaskotarna upp i den ryska OS-truppen i Turin 2006, så nog finns Drutten att köpa i Ryssland allt!

Så nu gör First Morning ett juluppehåll. Välkomna åter den 1/1 2019 då jag skriver mitt första sponsrade inlägg! 

Please follow and like us:
error
fb-share-icon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.