Inget flyg resten av 2018

Jag har två resor kvar att göra detta år, men ingen av dem inkluderar flyg. Detta är även resultatet av ett aktivt val jag har gjort. I slutet av november ska jag åka på tjänsteresa till Köpenhamn och dit kommer jag åka tåg. Direkttåg från Stockholm tar bara drygt fem timmar! Jag som dessutom bor ett stenkast från Stockholm Centralstation kommer ju ha lyxen att gå i tio minuter, sätta mig på ett tåg och fem timmar senare vara framme utan att behöva gå igenom säkerhetskontroller, trängas på ett flygplan och ta mig till och från flygplatser. Bra för miljön dessutom!

Köpenhamn
s-bahn-train-2522664__340
Direkttåg Stockholm-Köpenhamn

Egentligen hade vi planerat att åka till Kambodja över jul och nyår, men känslan infann sig inte riktigt och det blev dessutom väldigt viktigt för mig att göra en resa som inte innebar att flyga.  Valet föll till slut på St. Petersburg i Ryssland och dit kommer vi heller inte att flyga. Vi tar en Viking Line-färja från Stockholm till Helsingfors och sedan snabbtåget Allegro som tar drygt tre timmar. Denna resa har vi bokat via Östresor.

Eremitaget
Uppståndelsekyrkan, Sankt Petersburg

Så ja, visst blir det viktigare att välja resor som inte innebär flyg även om en kryssning heller inte är ultimat för miljön. Att jag inte har några barn, ingen bil och försöker tänka miljötänk i vardagen kompenserar naturligtvis inte för det faktum att jag flyger för mycket. Men man måste börja någonstans.

Vad bör jag inte missa i Köpenhamn respektive St. Petersburg? Ni som varit där – tipsa gärna en förstagångsbesökare!

Bilder som inte är mina egna är nedladdade gratis från Pixabay.

 

Please follow and like us:
error
fb-share-icon

2 Svar på “Inget flyg resten av 2018”

    1. Ja, mer tåg blir det definitivt framöver! Skönt att som du bo så lång nere i landet som Malmö också, blir ju liksom närmare till kontinenten då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.