Hotell Frippe – logi för clowner

Sprit på rummet är alltid uppskattat. Vi möts av tre små färgglada shotsflaskor. Placerade mitt på varsin handduk på den omsorgsfullt bäddade sängen som drar åt det stilrent bruna. Tungan reagerar direkt, snörper till och vet att snart blir det sourzfest så det står härliga till på papillerna! Om hotellgästerna framåt kvällningen måhända druckit sprattelvatten så till den milda grad att de börjar återgå till fosterstadiet finns det en barnbok att bläddra sig själv till sömns med. Varsamt placerad på sänggaveln. Min farfar och Lammen. Minst lika innehållsrik som DN på morgonkvisten.

OBS! Detta är ett ytterst skämtsamt inlägg som inte ska tas på så värst mycket allvar. Godkänt och sanktionerat av vår gode vän tillika cirkushotelldirektör Frippe.

Brunt är det nya

Middag för en clown

Svälter det gör man icke på Hotell Frippe. Här lagar källarmästare Frippe kött i stora lass. Slänger på de stadiga köttbitarna på grillen så köttsafterna skvätter. Allt är minutiöst förberett in i minsta detalj. Grillredskapen så vässade att de kan skära halsen av en elefant i ett enda snitt. Majskolvarna är så kolviga och så gula att man blir avundsjuk. Och drycken som serveras till maten i de perfekt tempererade glasen rinner begärligt ner i våra torra halsar. Det blir en grillkväll att minnas. Eller minns och minns. Minnen är väl gravt överskattade ändå.

- I dag eldar jag bara med bunkerolja från f.d. Östtyskland

Frukost för en tsar

Solen gassar på våra vindunkande hjässor på morgonen vid frukost. Dukning på det allra finaste dingporslin. Bravo apelsinjuice i kristallglas. Kefir med elefenbensskedar. Strutsägg och rysk kaviar. Gåslever. Nybakat bröd på det finaste kadavermjöl, så färskt och ljummet att silikonfettet halkar av. Det blir en frukostfest utan dess like.

Frukost i det prunkande gröna

Historien bakom Hotell Frippe

Det är inte utan en viss stolthet patron Frippe berättar hur det kom sig att han tog över detta anrika etablissemang. Hotell Frippe har anor ända från 1600-talet, vilket en påläst historiekännare säkerligen kan utröna från dess byggnation, även om den kanske moderniserats en del sedan dess. -Jag har försökt bibehålla den klassiska stilen från stormaktstiden och det hoppas jag syns, säger slottsherre Frippe och tar en klunk källvatten från den egna hälsobrunnen. Brunn Frippe. Porlande hälsa i en liten flaska. Hälsomedvetenheten är A och O för livsmedelsinspektör Frippe. Utan den hade han aldrig varit där han är i dag.

Anor från stormaktstiden (båda två).

Musikhistoria

Musiken genomsyrar Hotell Frippe så till den milda grad att här till och med finns en musikstudio. Den ljusisolerade lilla skrubben, som även kan användas som isoleringscell av trilskande gäster, har sett storheter som M.A. Numminen, Leningrad Cowboys och och Ray Charles. Pda och kapellmästare Frippe tar förstås tillfället i akt och ställer upp på en bild – music in action kallar vi den. Slutresultatet av denna session når säkerligen stugorna i slutet av århundradet. Om vi har tur.

In the night tonight

Cirkusdirektör Frippe skötte klaviaturen i Morifade. Så här kunde det se ut när det begav sig.

Numera går trynorgeln varm i Ola och Potatisarna.

…eller varför inte Zynthfrippes Magnum Opus.

Middag på byn

I Ljungsbro äter man middag på Hörnet Restaurang & Kvarterskrog. Klart vi vill göra som the locals, så festfixare Frippe bokar in oss på middag en kväll. Här äter vi fjolårets grävling som jägmästare Frippe råkade lägga sig på en mulen dag på semestern. Med oss följer Ljungsbros absolut tyngste rappare Big Mike. Vi frotterar oss med Ljungsbros finest vid drinkbordet och får en hejdundrande partykväll. Här sparas inte på kulorna. En Colt 45 också så vore kvällen fulländad.

Frippes entourage - Big Mike freestylar en rap.

Var är bron över floden Kavaj?

-Här är Ljungsbros bros lillebro. Min farfar byggde denna bro med knäskålarna. Brokonsult Frippe skrävlar igen. Jag ler i mjugg och låtsas tro på det han säger. Storhetsvansinnet skymtar i hans blodsprängda ögon. Hotell Frippes ägor går ända ner till Göta Kanal, så markägare Frippe tjänar grova pengar på att låta folk lösa överfartsbiljett över rullbron i Malfors. 3 900 kr direkt ner i krösus Frippes enorma clownfickor. Oavkortat!

Här får bara clowner bada

Kyrkan är din

Om man råkar bli dålig av all sprit som finns i maxibaren på Hotell Frippe så finns det bot. Och det med besked. Istället för spa och viplounge så erbjuder pastor Frippe fri tillgång till en kyrka. Nästa år kommer vi ha nakenotta, har hört att det är stort i Ungern säger Nakenfrippe och slickar bort en salivsträng från mungipan.

Vreta kloster - Här var min farfar nunna i 400 år!

Minnet av den galet höga tuppväckarklockssignalen ringer fortfarande i våra öron. Hotell Frippe kan det där med väckning. Att zoolog Frippe smyger in på morgonkvisten med en livs levande tupp som kucklelikuar i ens öra är vad vi kallar service. Hit återkommer vi gärna nästa gång vi vill straffa oss själva. Då hoppas vi på att Hotell Frippe öppnat sitt nya koncept: Evil Dungeon Frippe.

Vilken kompis ska vi bo hos nästa gång? Upp med handen!

För inlägg från Östergötland av det mer seriösa slaget kan ni läsa om cykling längs Göta Kanal och Utflykter runt Linköping.

Please follow and like us:
error
fb-share-icon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.