En resebloggs ytterligheter – panikångest och en spansk smurfby

Det är lustigt ibland när man ser vilka inlägg som det går bra för på bloggen och vilka det går mindre bra för. När man får Googles sökrapport för månaden och ser vad folk söker på som gör att de hittar till firstmorning.se. När vår resebloggs ytterligheter redovisas svart på vitt och ett inlägg om att resa med panikångest ställs mot en spansk smurfby.

Kan man få panikångest av Gargamel kanske?

Firstmorning.se fyller 10 år!

I november 2017 började vi använda oss av Google Analytics. Bloggen är dock betydligt äldre än så. Redan 2011 såg den dagens ljus. Vilket ju faktiskt innebär att vi firar 20-årsjubileum i år! Hur ska vi fira? Någon resa lär det ju inte bli i första taget detta år, men visst går det att fira fint i Sverige också!

Det allra första inlägget på bloggen är det om en weekend i Bryssel i Belgien dit jag åkte 2010 tillsammans med min bror Robert. Bloggen var inte särskilt aktiv de första sex åren. Det var först 2018 som skrivlusten började visa sig med över 30 inlägg publicerade. 2019 producerades över 90 inlägg. Det var året vi reste runt i Sydostasien och skrev på plats. Något vi aldrig gjort tidigare, men något vi väldigt gärna vill göra igen.

Drygt 50 inlägg blev det ödesåret 2020. De flesta skrevs i januari och februari när vi fortfarande befann oss på resande fot i Vietnam och Kambodja. Men vi skrev en hel del om Sverige också under året. 2021 har börjat rätt oinspirerat med bara ett (!) inlägg skrivet i januari på ämnet att resa eller inte under en pandemi

Manneken Pis. 61 cm hög och Bryssels största sevärdhet.

Panikångest och en spansk smurfby

Se där en rubrik jag aldrig trodde att jag skulle sätta! Så, åter till sökord som gör att man hamnar på firstmorning.se.

Vårt allra mest lästa inlägg på bloggen är det om Att resa med paniksyndrom och fobier – går det? Månad efter månad toppar det statistiken. Vilket ju är lite sorgligt eftersom det förmodligen betyder att många lider av panikångest och paniksyndrom. Men som kanske ändå funderar på att resa? Som, liksom jag, ser resandet som både en utmaning och en makalös källa till livslust och glädje. Hur mår de nu när resandet är pausat? Kanske får man ändå en paus från stress och press nu när samhället är på social sparlåga. Eller oroar man sig ännu mer för sin hälsa, men nu även för det fysiska välmåendet? Frågorna är många och jag sitter inte inne på svaren.

Ger panikångesten ett ansikte under en linbanetur på Madeira

Vårt inlägg om panikångest är viktigt, eftersökt och speglar vår samtid. Ett annat inlägg som också ligger i söktoppen är (till vår stora glädje) dock mer åt det underhållande hållet. Att söka på ordet smurf verkar omåttligt populärt. Och då hamnar man kanske här: i Juzcar den blå smurfbyn. Många har gjort det och fortsätter att göra det månad efter månad. Smurfigt, tycker vi!

Om man smurfar på ordet smurf kanske man smurfar in på vårt smurfiga inlägg om en smurfby i Spanien

Att sätta rubriker och sökord

Ja, vi satte tydligen ett par sökord som folk vill läsa om. Panikångest och smurfar. Kanske inte i samma inlägg, ja, förutom just det här förstås. Eller i samma rubrik, eller ens i samma mening – det vore väl lite skumt? Hm, vi får väl se hur många som hittar till det här inlägget. Det kanske är en vinnande kombo. Och hur tacksamma vi än är för att ni vill läsa vårt inlägg om att resa med paniksyndrom, ser vi hellre att ni klickar er in och läser om smurfbyn Juzcar. Det borde man väl ändå bli lite gladare av?

Please follow and like us:
error
fb-share-icon

2 Svar på “En resebloggs ytterligheter – panikångest och en spansk smurfby”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.