Icmeler, Turkiet, 2005 – vår första gemensamma utlandsresa

Så här i Coronatider kommer vi varva inlägg från våra närområden med tillbakablickar från resor vi gjorde innan First Morning föddes. Vårt allra första inlägg här på resebloggen är från Kas i Turkiet i juli 2010. Men vår allra första resa tillsammans gjorde vi till Icmeler i Turkiet i september 2005. För nästan 15 år sedan alltså. Här kommer alltså lite bilder från den resan. Fotokvaliteten blivit något bättre med åren om man säger.

Charter till Icmeler, Turkiet

Ja, det är en regelrätt charter vi åker på. Minns inte alls vilken resebyrå vi åker med, men en av våra vanligaste i alla fall. Fritidsresor som det hette då kanske. Icmeler ligger 8 kilometer sydost om Marmaris. Varför vi väljer att åka just hit minns jag inte heller. Vi vill nog mest bara sola och bada en vecka. Snorkla. Dricka billig öl. Vi har varit ett par i knappt ett år.

På väg till Icmeler från flygplatsen i Dalaman

Icmeler minns jag som en badort med en rätt tråkig strand med brun sand och mediokra restauranger med dryga inkastare. Hotellet var nog helt ok, med rätt stort rum och en balkong mot ett huvudstråk. Centralt och nära stranden. Green Mar Apartments heter det. I alla fall nu för tiden. När jag kör omkring på Googles Streetview känns det som att Icmeler utvecklats en hel del på dessa 15 år. Vi var till Marmaris också, som var en betydligt större och flashigare stad med en del mysiga gränder och takbarer.

Hotellet och jag

Pdas grodskjorta hänger fortfarande med på våra resor. (Jippi). Han köpte den 1992. (Vågen). Man måste i alla fall säg att den nog är av väldigt bra kvalitet. (Hurra). Inte ens solblekt efter alla dessa år och resor. (Massiva applåder). Fortfarande grymt stylish.

Pdas spiror på betongpiren

Pda är 38 år på den här resan. Jag är 33. Det känns som en evighet sedan. Och ändå som igår. Men man ser på kläderna att det var ett tag sedan. Inga kläder som jag har kvar nu direkt. Pda har köpt nya badbrallor. Ja, åtminstone ett par nya sedan denna resa. Men grodskjortan hänger förstås fortfarande med. Och jag slängde min ljusblå keps på plats i Turkiet. Fast nu läser jag att Evisu tydligen är ett hippt japanskt designerklädmärke. Du ser. Koll redan då.

Hattmodet var top notch på resan

Snorkel och cyklop köptes nytt inför denna resa. Minns inte om jag hade snorklat innan faktiskt. Solsemestrar var aldrig min grej innan jag träffade Pda, Mr. Soldyrkare och Supersnorklare. Var betydligt modigare i vattnet 2005 än nu på vår senaste resa 2020. Ung och modig vs gammal och feg. Eller, förnuftig, ja, vi säger att jag blir förnuftigare med åren. Man riktigt ser ju hur galen jag var på den tiden. Det där smajlet alltså. Bindgalen helt klart.

Så här glad blir man av snorkling

Vi åker på en båtutflykt till Gökovabukten norr om Marmaris. En solig och stekvarm dag med blå himmel, kall öl och kristallklart vatten att snorkla i. Här föds Pdas fäbless för snajdiga dyka-i-från-båten-bilder. Minns den dagen som väldigt avslappnad och härlig.

En solig dag på havet
Dit ner ska jag!
Nu är jag på väg!

På den här tiden knäppte vi förvånande nog mest kort på oss själva och inte på naturen runt omkring oss. På gott och ont: år 2005 var jag inte en så van utlandsresenär och jag solade väldigt sällan. Eventuellt syns det på bilden nedan att jag inte var så duktig på att använda solskyddsfaktor på den tiden. Matchar med toppen i alla fall!

Lite väl soligt kanske...

Vår första gemensamma utlandsresa måste ha varit ytterst lyckad för vi fick verkligen mersmak på att utforska världen tillsammans. Sedan dess har det blivit en hel del resor. De flesta har vi skrivit om här på bloggen, som ju faktiskt funnits ända sedan 2010! Ett tiotal resor saknas dock; kanske att vi hinner avverka dessa nu när vi måste hålla oss hemma.

Kanske du också vill läsa om:

Please follow and like us:
error
fb-share-icon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.